Proč si pořídit ruční bazénový vysavač

Nechcete zbytečně utrácet peníze za další drahé příslušenství, a přesto byste měli rádi bazén s křišťálovou vodou a čistým dnem? Poohlédněte se po ručním vysavači, který zastane stejnou práci jako jeho automatičtí souputníci. Nevěříte?
Ruční bazénový vysavač https://eshop.techneco.eu/Rucni-bazenove-vysavace skutečně efektivně odstraní ze dna všechny usazené nečistoty. Není to ani podvod, ani podřadný plastový kartáč, kterým budete jen smýkat po dně bez užitku, a ztrácet tím zbytečně čas. Trh je pochopitelně zásoben i poloautomatickými a robotickými typy, které práci usnadní, ale vykonají ji ve stejném rozsahu. Poloautomaty dokonce pomocí senzorů provádí pouze náhodný pohyb po dně a nevyčistí jej důkladně a systematicky, pouze zhruba ze 70 procent.

vysavač

Zastane práci ve stejném rozsahu jako robotika

Ruční bazénové vysavače se prodávají jako samostatné kusy nebo jako komplety s připojovací hadicí a teleskopickým nástavcem. Délku nástavce vybírejte podle hloubky a velikosti nádrže, stejně tak délku přípojné hadice – ta by měla mít po připojení alespoň jeden metr volnou rezervu. Vysavače se dodávají buď se závažím, nebo bez něho.

čištění bazénu

Hadice se připojuje k sacímu ventilu skimmeru a po uvedení filtrace do provozu se zařízení ponoří pod hladinu a provádí se ručně pohyb podobný, jako při běžném vysávání koberců. Zároveň lze takto vyčistit i stěny bazénu. Jestliže je dostatečně výkonný sací výkon čerpadla, docílíte výsledného efektu úplně stejně, jako kdybyste pořizovali za mnohonásobně vyšší cenu robotický stroj. Jedinou nevýhodou je potřebný čas a práce strávená čištěním. Odsávání nečistot však neprovádíte denně a tak tato činnost nepředstavuje velký zásah do soukromí a využití volného času. Podle množství znečištění a stavu filtračního boxu se odsáté nečistoty buď nechají proudit skrze filtraci, anebo se přepojí na odtokovou výpust do kanalizace.